Lejal Genes kinkis Lääne-Viru raamatukogudele “Noor Eesti” esietenduse puhul plaate

Rakvere ja Lääne-Viru noorte muusikat levitav Lejal Genes plaadimärk kinkis täna Lääne-Viru Keskraamatukogule 150 CD-albumit, mis peagi kõikidesse maakonna raamatukogudesse jõuavad. Albumiteks on Def Räädu “Ahvid & Klahvid”, Öökülm “Head Uudised” ja Móre “Maailm On Hukas”.

Plaadimärgi esindaja Remi Prual’i sõnul küpses kingimõte käesoleval kevadel Rakvere Teatri suvelavastusest “Noor Eesti” kuuldes. “Oleme raamatukogudele plaatide kinkimise peale ka varem mõelnud, kuna plaadid kipuvad suhteliselt kiiresti otsa saama, enne kui raamatukogud saavad omale koopiad soetatud. Seetõttu on Eesti ja Lääne-Viru raamatukogudes Lejal Genes plaadimärgi muusika esindatus episoodiline. Samas on tegemist huvitava muusikalise ja tekstilise materjaliga, mis kajastab noore Eesti mõttemaailma ja loomingulisust” ütles Prual ja lisas: “Loodame, et kingitud plaatidest on abi maakonna noorte loomingulisuse suurenemisele, kas siis motiveerimaks rohkem tekste ja muusikat kirjutama või kasvõi kasutama plaadimaterjale tulevikus uurimustöödeks – nii nagu tänapäeval analüüsitakse ja lavastatakse 20. sajandi alguse Eesti luulemaailmas sündinud materjale.”

Talletamaks ja levitamaks Eesti oma loojate loomingut kutsuvad Rakvere Teater ja “Noor Eesti” kõiki eesti muusikuid üles kinkima raamatukogudele oma plaate oma loominguga. Nii saavad sellest muusikast osa ka need, kellel on vähem võimalusi seda poest osta. Rakvere Teater ja “Noor Eesti” tervitavad Lejal Genes ettevõtmist ja kutsuvad kõiki eestlasi nautima Eesti loojate loomingut!

Lejal Genes plaadimärgi artiste Def Räädu, Element, Öökülm ja Grässhopas saab kuulda reedel, 10.juunil Rakvere Teatri väikeses majas toimuval kontsertõhtul “Lejal’Nyte vol.57: RLV Soundclash”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s